Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Το Βρεφικό Κρεββάτι!!!!


Όταν επιλέγετε μια βρεφική κούνια για το μωρό, το πρώτο που πρέπει να προσέξετε, είναι το να είναι κατασκευαστικά ασφαλές.
Το κρεβάτι δεν θα πρέπει να έχει προεξοχές, αιχμηρές ή μυτερές άκρες και κενά, απ' όπου μπορεί να κρέμονται κορδόνια, κορδέλες ή ειδικές πιπίλες δεμένες σε αλυσιδάκια. Ελέγξτε ότι όλες οι βίδες και οι πίροι έχουν στερεωθεί καλά.
Για να αποφύγετε ατυχήματα, μην κρεμάτε παιχνίδια πάνω από το βρεφικό κρεβάτι με κορδόνια ή σχοινιά. Τα κάγκελα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 4,5 εκ. το ένα από το άλλο, με μέγιστη μεταξύ τους απόσταση τα 7,5 εκ. Οι διαστάσεις αυτές αποτρέπουν τον κίνδυνο να σφηνώσει ή να γλιστρήσει το μωρό ανάμεσα από τα κάγκελα.
Ένα κρεβάτι με πηχάκια είναι προτιμότερο από ένα κρεβάτι με ενιαίες ξύλινες σανίδες γιατί συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη ανακύκλωση του αέρα. Τα πηχάκια πρέπει να είναι σταθερά. Η απόσταση ανάμεσα στα πηχάκια δεν θα πρέπει να επιτρέπει το πέρασμα των ποδιών του παιδιού όταν εκείνο στέκεται όρθιο ή χοροπηδάει.
Όσον αφορά στα πηχάκια με δυνατότητα προσαρμογής ύψους, η απόσταση μεταξύ της βάσης του κρεβατιού και της επάνω ακρής στα κάγκελα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκ., ώστε το μωρό να μην μπορεί να πηδήσει τα κάγκελα, όταν τα πηχάκια έχουν ρυθμιστεί στο μέγιστο ύψος.
Όταν τα πηχάκια έχουν ρυθμιστεί στη χαμηλότερη θέση, αυτή η απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 εκ., ώστε να μην μπορεί αργότερα το παιδάκι να σκαρφαλώσει.
Το φινίρισμα στα κάγκελα θα πρέπει να διαθέτει προστασία φθοράς από δαγκώματα και να έχει ελεγχθεί για τυχόν παρουσία βλαβερών ουσιών. (Τα παιδιά βάζουν τα πάντα στο στόμα τους.)

1 σχόλιο: