Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τα χαμπουργκεράκια της Κυρά-Ειρήνης!!!(για μεγάλα παιδάκια)


Θα σας αποκαλύψω μια πεντανόστιμη συνταγή για χαμπουργκεράκια σπιτικά, υγειηνά και πεντανόστιμα, από τα χεράκια μου!!!
Το λοιπόν(το λέει η γιαγιά μου):
1/2 κιλό κιμά άπαχο και ανάμεικτο κατά προτίμηση (μοσχαρίσιο-χοιρινό)
1 αυγό
1 κουταλία σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι-αλάτι
ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο(προαιρετικά)
ψωμί(2-3 ημερών)
1 μεγάλο κρεμμύδι
6 ψωμάκια για χάμπουργκερ
1 μεγάλη ντομάτα
μαρουλάκι
αγγουράκια τουρσί(πίκλες)
κέτσαπ-μουστάρδα
Κρεμμύδι ροδέλες(προαιρετικά)
Κασέρι σε φέτες(γκούντα)εάν θέλουμε να τα κάνουμε τσιζμπέργκερ
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγαλούτσικο μπωλ βάζουμε τον κιμά και αλέθουμε το κρεμμύδι.Βάζουμε το πιπέρι, το αλάτι, την ρίγανη, το λάδι και το κρεμμύδι που αλέσαμε πρίν.Βρέχουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε με τα χέρια μας καλά. Το κάνουμε ψίχες και το βάζουμε και αυτό στον κιμά μας. Τελός ρίχνουμε και το αυγό. Ζυμώνουμε τον κιμά εώς ότου γίνει ένα μείγμα και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες στο μέγεθος ενός μικρού λεμονιού και τις πιέζουμε ώστε να γίνουν μικρά μπιφτεκάκια!
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα, σε ένα ταψί και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για περίπου 25 λεπτάκια την κάθε πλευρά.
Εν το μεταξύ ψιλο-ψήνουμε το εσωτερικό του ψωμιού.Πέρνουμε τα ψωμάκια μας τα χωρίζουμε στην μεση και βάζουμε κέτσαπ, μουστάρδα, κρεμμύδι σε ροδέλες, μαρουλάκι και φετούλες ντομάτα!(Και το γκούντα για τσιζμπέργκερ).Βάζουμε τα μπιφτεκάκια μας στο μέσο του ψωμιού και κλείνουμε με το άλλο μισό!!! ΕΤΟΙΜΟ!!!
Μπορούμε να σερβίρουμε με πατατούλες αλλά ακόμη και με τσίπς. Μία λαχταριστή ιδέα για παιδικά πάρτυ και όχι μόνο!!! Καλή επιτυχίαααααα

2 σχόλια: