Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Βιβλία για ''διαβασμένα'' παιδάκια!!!!

Το βιβλίο ήταν και θα είναι μία διασκεδαστική ενασχόληση για μικρούς και μεγάλους...Όταν λοιπόν αφήνουμε το παιδί μας να απασχοληθεί με ένα βιβλίο ή και ακόμη να του το διαβάσουμε εμείς οι ίδιοι θα δώσουμε τροφή στον ψυχικό του κόσμο και σίγουρα θα βελτιώσουμε κατά πολύ τον τρόπο έκφρασής του.
Μερικά από τα βιβλία που ξεχώρισα εγώ και σας τα προτείνω είναι τα κάτωθι:
  • Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για ηλικίες 0-3, ''Τραβάω και διασκεδάζω: Ώρα για φαγητό, 'Ωρα για παιχνίδι'' της Μορίν Ρόφι. Μια σειρά από διασκεδαστικά βιβλιαράκια. Το παιδί τραβάει τα καρτελάκια και διασκεδάζει παρατηρώντας την αλλαγή των εικόνων! Στρώνει το τραπέζι, πίνει το γάλα του, τρώει καρπούζι, πλένει τα πιάτα, χορεύει, παίζει τύμπανο, ζωγραφίζει παρέα με τους μικρούς ήρωες της σειράς!
 

  • ''Ο Λουκάς και οι Λουκουμάδες'' από 3-6, από τις εκδόσεις Ψυχογιός της Μαρίας Ρουσάκη. Λουκουμάδες! Στρόγγυλους, γλυκούς, μικρούς και μεγάλους λουκουμάδες θέλει ο Λουκάς να φάει, αλλά πότε θα του φτιάξει η μητέρα του αυτά τα υπέροχα ζουμερά μπαλάκια; Μόνο όταν στρώνει το κρεβάτι του και καλημερίζει την αδερφή του, την Φωφώ! Και όταν μαζεύει τα χιλιάδες στρατιωτάκια του και καθαρίζει το κλουβί για τα γαλάζια παπαγαλάκια του. Όμως οι υποχρεώσεις είναι πολλές και η κοιλιά του δεν έχει υπομονή να γίνει ο Λουκάς ένα υπάκουο παιδί. Μέχρι που αποφασίζει να κάνει μια τελευταία ζαβολιά!


  • ''Μα ποιός τα κάνει όλα σωστά;'' από τις εκδόσεις Διάπλαση για ηλικίες 6-8, της Σγουρής Γεωργιάδου. Λίγο πρίν το πιστέψει ότι τα κάνει όλα λάθος, όπως της έλεγαν ολοι, η μικρή Πέπη, που την φώναζαν και Μπουκίτσα, ανακάλυψε πως το κάθε μας λάθος δεν πρέπει να μας στεναχωρεί, γιατί είναι τόσο κοντά με το σωστό. Όπως ξυπνάμε το πρωί, όπως χαιρόμαστε, όπως λυπόμαστε...έτσι κάνουμε και λάθη. Με σύμμαχο το ποδήλατό της και με την βοήθεια του κλόουν Λέλο, η Μπουκίτσα μαθαίνει να αγαπάει, να μήν φοβάται τα λάθη τα δικά της αλλά να συγχωρεί τα λάθη των άλλων. Άλλωστε ποιός μεγάλος και μικρός τα κάνει όλα σωστά;

Καλή διασκέδαση στο διάβασμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου