Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Καροτσάκια για την βόλτα μας!!!!!


Το καρότσι σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων των μαμάδων και σίγουρα οι περισσότερες δε θα ήξεραν τι να κάνουν χωρίς αυτό. Ας ανατρέξουμε, λοιπόν, στην ιστορία αυτού του τόσο χρήσιμου εργαλείου και ας δούμε τι μπορεί να μας προσφέρει!
Τα πρώτα καροτσάκια δεν είχαν τίποτα κοινό με τα σύγχρονα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας και οι μαμάδες τα τραβούσαν, αντί να τα σπρώχνουν. Στην αρχή αποτελούνταν από ένα καλάθι και ένα πλαίσιο με λαβή ώθησης, ενώ τα πρώτα ωθούμενα καροτσάκια εμφανίστηκαν γύρω στο 1850 στην Αγγλία και τη Γερμανία.
Ο Charles Burton ίδρυσε στην Αγγλία το 1852 ένα μικρό εργοστάσιο κατοχυρώνοντας με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο παιδικό όχημα μεταφοράς. Η βασίλισσα της Αγγλίας Βικτορία ενθουσιάστηκε με το βρεφικό αυτό όχημα και παρήγγειλε αρκετά μοντέλα, επιβάλλοντας έτσι μια νέα μόδα στην αριστοκρατία της χώρας της. Πολύ σύντομα η μόδα επικράτησε και στην Ισπανία, ενώ στη Γερμανία ο κατασκευαστής αυτοκινήτων Ernst Albert Näther παρουσίασε τη δική του εκδοχή. Πολλές γερμανικές εταιρείες ακολούθησαν το παράδειγμά του και η Γερμανία έγινε το επίκεντρο κατασκευής παιδικών οχημάτων.
Μετά το 1930 η μαζική παραγωγή έριξε το κόστος κατασκευής, ενώ σιγά-σιγά άλλαξε και η εμφάνισή του. Οι τροχοί μίκρυναν και τα βαθιά καροτσάκια κατασκευάζονταν από καλάμι, ξύλο, δέρμα και χάλυβα. Μετά το 1970 οι κατασκευαστές τοποθέτησαν επένδυση, ενώ στην εξέλιξη του οχήματος είδαμε πολλές αλλαγές, καθώς προστέθηκαν και άλλες ανάγκες.
Σήμερα τα καροτσάκια είναι πλέον εξελιγμένα, ελαφρυά και σε πολλά πολλά χρώματα και σχέδια για όλα τα γούστα...Σίγουρα θα βρεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου για να μπορείς εσύ και το μωράκισου να απολαμβάνεται την βόλτα σας όλες τις εποχές του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου