Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κλείνουν τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού!!!!!

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη  για να μην κλείσουν τα ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού
Με νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, για την «Αναθεώρηση της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης»
οδηγεί σε κλείσιμο πολλά από τα ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού.
Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε παρέμβαση στη Βουλή προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, κα. Α. Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί η Ελληνική Ομογένεια και σε καμία περίπτωση να μην κλείσουν τα σχολεία
Ο κ. Αυγενάκης σημειώνει ότι στο νομοσχέδιο προτείνεται από το επόμενο σχολικό έτος (2012- 2013) η αναστολή εγγραφών μαθητών στα ελληνικά Λύκεια του Εξωτερικού.
Τονίζει μάλιστα ότι «το γεγονός της διακοπής της λειτουργίας των ελληνικών λυκείων στο Εξωτερικό αποτελεί μια σημαντικότατη αρνητική εξέλιξη για τον Απόδημο Ελληνισμό, ενώ στερεί από τα παιδιά των Ελλήνων να μορφωθούν εντός της Ελληνικής τυπικής εκπαίδευσης.
Ο βουλευτής ζητάει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου»
Επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου έρχεται σε συνέχεια της αύξησης της φορολόγησης στα ημερομίσθια των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία ή τις τάξεις ελληνικών στην αλλοδαπή.
Με την απόφαση αυτή δεν βλάπτει μόνο τις ελληνικές κοινότητες, τους εκπαιδευτικούς κι εν τέλει τους Απόδημους Έλληνες, αλλά και ανατρέπει βίαια τη ζωή χιλιάδων μαθητών της διασποράς που θα βρεθούν υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν απότομα σε τελείως διαφορετικά εκπαιδευτικά δεδομένα.

Πηγή:educate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου